Blog


  Ylona Ruiter
27 juli 2017
De ogen van onze Nepalese gids spreken boekdelen. Op een kalme beheerste toon vertelt hij over de dag dat Nepal schudde op haar grondvesten, echter was de emotie niet ver te zoeken. Samen met een groep Duitse toeristen werd hij, hoog in de Himalaya bedolven onder een lawine. Het resultaat liet weinig aan de verbeelding over, 2 van zijn klanten vermist en een atmosfeer dat het beste beschreven wordt met: chaos. Hulp halen had geen effect, het enige dorp in de omgeving was met de grond gelijk gemaakt en ook hier heerste er chaos.
Lees verder nog 392 woorden

  Ylona Ruiter
11 juli 2017
Iedere dag voor dag en dauw op, mooi op tijd bij de eerste klant. De dag nog helemaal voor je. Steiger opzetten en geschikt ankerpunt vinden op het dak. Hesje aan, aanlijnen en de eerste haken kunnen worden gezet. Spannend of het dakplan past, 2 x 6 portret, meten, ja het past, dakpan rondom vrij. Dat wordt weer een mooi strak panelenveld!
Lees verder nog 204 woorden

  Nena Kreeft
16 maart 2017
In mijn dagelijkse werkzaamheden bij Zonneplan spreek ik veel consumenten. In deze blog beschrijf ik de vier belangrijkste redenen die de doorslag geven in de aanschaf van zonnepanelen. Loop eens een rondje door je straat en kijk omhoog, het zal je verbazen hoeveel mensen al profiteren van zonnepanelen. Maar waarom hebben al die mensen nou eigenlijk zonnepanelen? Zonnecellen zijn al uitgevonden in 1883, maar omdat tijdens de industrialisatie de focus vooral lag op fossiele brandstoffen, werd de ontwikkeling van zonnepanelen op een laag pitje gezet. Gelukkig zijn de hoogtijdagen van zonnepanelen -130 jaar later- eindelijk aangebroken en beginnen ze dak na dak Nederland te veroveren.
Lees verder nog 470 woorden

  Nena Kreeft
10 februari 2017
Bij Zonneplan vinden wij persoonlijk contact met onze klanten erg belangrijk en zetten wij graag een stap extra. Hoe wij het contact persoonlijk houden en hoe wij een stap extra zetten? Daar ga ik jullie vandaag een inkijkje geven, want stiekem zijn wij best wel trots op ons contact met de klant!
Lees verder nog 592 woorden

  Nena Kreeft
25 januari 2017
Ik kan me nog goed herinneren hoe verbaasd ik was toen ik voor het eerst hoorde hoe erg Nederland achterloopt met het opwekken van duurzame energie. Samen met een paar andere landen bungelen we onderaan het lijstje als het aankomt op het halen van de klimaatdoelen die gesteld zijn door de EU.
Lees verder nog 388 woorden

  Tamara Meester
29 december 2016
In een team vol gezonde competitie is het belangrijk dat er onderling een goede sfeer en samenwerking is. Met dat als doel, in ons achterhoofd, hebben wij bij Zonneplan jaarlijks onze kerstborrel. Alle medewerkers worden in het zonnetje gezet voor de geleverde top resultaten van het afgelopen jaar en zij krijgen de kans om elkaar in een andere setting beter te leren kennen. Op 23 december was het weer zover! Maar ho ho ho hebben wij die avond niet gehoord... ;)
Lees verder nog 297 woorden

  Jort Hagedoorn
24 december 2016
Donderdag was het dan eindelijk zover! Hét Hart voor Zwolle zaalvoetbaltoernooi voor Zwolse bedrijven! Een prachtig initiatief om geld in te zamelen voor Stichting Hart voor Zwolle. Deze stichting zet zich in om kwetsbare Zwollenaren zonder netwerk te helpen en hier draagt Zonneplan uiteraard graag haar steentje aan bij!
Lees verder nog 184 woorden

  Ylona Ruiter
15 december 2016
Planning, planning, planning. Stagelopen bij Zonneplan vergt heel wat van je, gelukkig maak ik deel uit van een hecht team. De eerste paar dagen als stagiair waren overweldigend, er gebeurde zo veel.
Lees verder nog 249 woorden

  Tamara Meester
9 december 2016
Dag in dag uit zijn we bezig om Nederland een stukje duurzamer te maken voor onze volgende generatie. Aangezien wij met onze medewerkers inmiddels al behoorlijk wat kinderen bij elkaar hebben, leek het ons leuk is het om deze volgende generatie in het zonnetje te zetten door Sinterklaas uit te nodigen. Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover....
Lees verder nog 365 woorden

  Tamara Meester
24 november 2016
Afgelopen vrijdag hebben vier dames van Zonneplan voor het goede doel meegelopen tijdens de Ladiesrun in Zwolle. Samen met meer dan 1.000 vrouwen liepen zij om geld in te zamelen voor Pink Ribbon.
Lees verder nog 235 woorden

  Ylona Ruiter
21 oktober 2016
Net als vorig jaar mag Zonneplan zichzelf FD Gazellen noemen en behoort hiermee tot de 600 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Dinsdag 15 november horen we of wij, voor het tweede jaar op rij, ook de Gouden FD Gazellen voor het snelst groeiende bedrijf van Overijssel in ontvangst mogen nemen. Met de winst op zak en een landelijke 12e plek bij de editie 2015 zijn we erg benieuwd wat deze editie ons zal opleveren.
Lees verder nog 201 woorden

  Ylona Ruiter
20 oktober 2016
Onze Shopmanager Ruben geeft ons vandaag een kijkje achter de schermen in één van onze winkels en neemt ons mee in zijn functie als Shopmanager. Met deze blog wil hij graag aan zijn toekomstige collega Shopmanagers laten zien hoe het is om als Shopmanager bij Zonneplan te werken.
Lees verder nog 463 woorden

  Anne de Vos
6 oktober 2016
Virtual reality (VR): er zijn genoeg artikelen over te lezen en video’s over te kijken. Maar hoe ‘voelt’ het nu echt en waarvoor kan het toegepast worden? Een ontdekkingstocht waar we bij Zonneplan al een tijdje geleden mee gestart zijn. Deze week namen wij 7 docenten van Cibap, Vakschool voor Verbeelding, hierin mee. Onze mediavormgever Diede liet de groep kennismaken met de wereld van virtual reality!
Lees verder nog 225 woorden

  Ylona Ruiter
26 september 2016
Wij hebben Anne Winters gevraagd om in het kort te vertellen hoe zij de eerste weken bij onze organisatie heeft ervaren. We merken in het sollicitatieproces nog wel eens dat vrouwelijke sollicitanten een drempel ervaren. Als wij de 'waarom vraag' hierover stellen dan lijkt het vak van Accountmanager in zonnepanelen voor de meeste dames wat ingewikkeld en technisch te klinken. Zij geven aan een groenere wereld fantastisch te vinden maar niet direct affiniteit met het product te hebben. Maar is dit ook terecht?
Lees verder nog 296 woorden

  Ylona Ruiter
21 september 2016
Afgelopen zaterdag was het weer één groot feest en reisden we met het gehele Zonneplanteam af naar het Gelderse Zoelen. Aangekomen op de prachtige locatie van de Holland Evenementen Groep aan de Beldert Beach stond ons een heuse all-in party te wachten. Al snel mocht de eerste groep starten aan het onopgeloste oorlogexperiment.
Lees verder nog 362 woorden

  Jort Hagedoorn
15 juli 2016
Als accountmanagers worden wij regelmatig door onze collega's van de afdeling marketing opgetrommeld om mee te gaan naar bijvoorbeeld een informatieavond. Daarom was ik vorige week maandag samen met mijn collega Jorik van de partij op een informatieavond van de gemeente Assen.
Lees verder nog 194 woorden

  Aron Rotteveel
17 juni 2016
Of Zonneplan écht zo leuk is als de indruk die ze wekt. Dat was één van mijn eerste vragen toen ik, nu ongeveer 3,5 maanden geleden, voor het eerst op gesprek kwam. Inmiddels heb ik samen met nieuwe collega’s al meerdere projecten mogen afronden en heb ik het antwoord op mijn vraag: ook voor developers is dit een geweldige plek om te werken.
Lees verder nog 328 woorden

  Jort Hagedoorn
14 juni 2016
De foto op het terras dateert van 1 juni 2016. Op deze dag sloten we als team onze goede meimaand af. In deze maand hadden vier van de vijf teamleden hun persoonlijke target behaald. Als ultieme kers op de spreekwoordelijke taart werd in mei ook nog de teamtarget behaald met het zetten van een nieuw teamrecord.
Lees verder nog 193 woorden

  Ylona Ruiter
11 juni 2016
Afgelopen zaterdag stonden wij met maar liefst 31 collega’s aan de start van de Business Run als onderdeel van het jaarlijkse Halve Marathon Festival in onze eigen stad Zwolle. Wat een feestje was dat!
Lees verder nog 330 woorden

  Ylona Ruiter
1 juni 2016
Om goed te kunnen presteren is het natuurlijk belangrijk dat de buikjes van onze salestoppers goed gevuld worden. Onze klanten zijn van ons gewend dat wij hen van het beste advies voorzien. Een fitte adviseur met een gezonde maaltijd achter de kiezen draagt hier natuurlijk aan bij. Het was even goed zoeken en wat leveranciers uitproberen maar we hebben het gevonden!
Lees verder nog 282 woorden

  Anne de Vos
31 mei 2016
Het was even wennen. Van de meeste werkuren op kantoor naar een klaslokaal met 34 leerlingen. Een eer natuurlijk, om groep 8 van basisschool De Haren in Den Bosch te mogen vertellen over zonnepanelen, maar ook wel een beetje spannend! Gewapend met een demo-paneel, een stapel met rebussen en uiteraard wat Zonneplan gadgets stapte ik het klaslokaal binnen.
Lees verder nog 178 woorden

  Stijn Luttik
10 mei 2016
Vier maanden geleden was ik nog in de veronderstelling dat ik stage zou gaan lopen in München. Toen deze stage afketste op basis van woonruimte kwam ik een vacature tegen bij Zonneplan. Hier stond in aangegeven dat zij een stagiair konden gebruiken op de afdeling marketing/sales en het sprak me gelijk aan. Ik twijfelde niet en ik heb gelijk telefonisch contact opgenomen om te kijken wat de mogelijkheden waren. Vervolgens werden er telefonisch wat vragen gesteld en dit liep eigenlijk vanaf het begin af aan erg lekker.
Lees verder nog 316 woorden

  Ylona Ruiter
4 mei 2016
De voorbereidingen voor het bevrijdingsfestival zijn op de voet te volgen en al geruime twee weken in volle gang. Wanneer je aan het werk bent heb je een rustgevend beeld als je uit het raam kijkt, want het kantoor van Zonneplan grenst aan het prachtige Park de Wezenlanden te Zwolle.
Lees verder nog 141 woorden

  Anne de Vos
6 april 2016
De wereld verandert. Verbindingen worden sneller, apparaten worden slimmer. Innovaties komen steeds sneller binnen handbereik voor iedereen. En toen was er LoRa. Vanaf deze weekt maakt Zonneplan LoRa toegankelijk voor de Zwolse binnenstad.
Lees verder nog 255 woorden

  Anne de Vos
14 maart 2016
Drie maanden geleden schreef ik nog blogs over mijn backpack avontuur in Azië, vandaag schrijf ik een hele andere blog over wat me bezighoudt: mijn ervaringen als marketeer bij Zonneplan! Afgelopen januari startte ik met heel veel enthousiasme en energie als junior marketeer bij Zonneplan. En ik kan je vertellen, vandaag de dag ben ik nóg enthousiaster dan toen ik twee maanden geleden begon!
Lees verder nog 353 woorden

  Ylona Ruiter
18 november 2015
Zonneplan is winnaar van de FD Gouden Gazelle Overijssel. Op 17 november 2015 vond de uitreiking plaats in Apeldoorn. Zonneplan mocht deze avond de Gouden FD Gazellen Award in ontvangst nemen als winnaar categorie klein en is hiermee het snelst groeiende bedrijf van Overijssel. Elk jaar worden per provincie de snelst groeiende bedrijven onderscheiden door het Financieele Dagblad (FD).
Lees verder nog 238 woorden