Sollicitatieprocedure

Het is gelukt! Op de sollicitatiepagina van één van onze vacatures heb jij jouw kans gepakt om jouw gegevens achter te laten om in aanmerking te komen voor één van onze openstaande vacatures. Wij kunnen ons voorstellen dat het best spannend is en willen je graag uitleggen wat je van de sollicitatieprocedure bij Zonneplan kunt verwachten.

Reactie op je sollicitatie

Zodra je op de knop hebt gedrukt om je sollicitatie te verzenden krijg je van ons een automatische mail met daarin de mededeling dat wij jou binnen 5 werkdagen laten weten wat de status is van je sollicitatie. Het kan zijn dat je al wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek of dat we jou laten weten wat de datum is dat we, op basis van de binnengekomen reacties, een eerste selectie maken voor een specifieke functie. Weten we al zeker dat jij op basis van je CV en motivatie(filmpje) niet in aanmerking komt? Dan laten wij dit jou ook direct weten. We vinden het belangrijk dat jij weet waar je aan toe bent en eventueel andere stappen kan gaan ondernemen om een passende baan te vinden.

Uitnodiging voor een sollicitatiegesprek

Yes, je mag op gesprek komen! Telefonisch maken wij met elkaar een afspraak voor een geschikte datum en tijdstip. Is het voor jou lastig om onder werktijd een afspraak te maken vraag dan gerust naar de mogelijkheden buiten werktijd. Het eerste gesprek is bij ons altijd een kennismakingsgesprek. Op basis van het eerste gesprek kijken wij of er een match is op basis van je persoonlijkheid, motivatie en een eerste inschatting van je capaciteiten. Jij kan ook tijdens het gesprek onderzoeken of je past bij Zonneplan en of de functie-inhoud aanluit bij jouw wensen en ambities. Uiterlijk binnen 5 werkdagen laten wij jouw weten of je door mag naar het vervolg. Het vervolg is bij ons altijd een assessment. Dit doen we om ons enthousiasme over jou te onderbouwen met feiten. We hopen dan ook dat we jou na het assessment aan ons team mogen toevoegen.

Wat kan ik verwachten van het assessment

Het assessment start voor elke functie met een capaciteitentest op HBO niveau. Dit is een digitale test die jouw werk- en denkniveau op een gestructureerde manier in kaart brengt. Deze test bestaat uit drie onderdelen. Je start met een analytische test gevolgd door een numerieke test en je sluit af met een verbale (analogieën) test.

Een harde eis is dat je op alle drie onderdelen, los van elkaar, minimaal gemiddeld HBO niveau scoort. Is dit gelukt? Dan ga je door naar het tweede en afsluitende gedeelte van het assessment. Heb je het niet gehaald? Dan nemen wij helaas afscheid van je. Dit doen we omdat we inmiddels weten, op basis van alle data die wij van onze mensen hebben, dat je bij ons niet succesvol zult zijn op het moment dat je onder deze norm scoort.

Uitslag capaciteitentest

Het tweede gedeelte van het assessment is het praktijkgedeelte. Afhankelijk van de functie hebben wij praktijkcasussen ontwikkeld. Je krijgt de tijd om de casus goed voor te bereiden. We vragen je na de voorbereiding om een passend vervolg te geven aan de casus. Dit kan in verschillende vormen plaatsvinden of een combinatie van verschillende vormen zijn:

Praktijkassessment

Tijdens het praktijkgedeelte kunnen wij ons een objectief beeld vormen van jouw kwaliteiten. We koppelen de resultaten van je praktijkcasus aan de uitkomsten van je capaciteitentest. Deze resultaten tezamen geven ons een compleet beeld van wie je bent, welke waarde je kan toevoegen aan de functie en waarin wij jou nog moeten begeleiden of bijsturen om succesvol te kunnen zijn.
Daarnaast kan jij zelf een goed beeld vormen van onze organisatie, de inhoud van de functie en of het bij je past. Aan het einde van dit tweede gedeelte maken we gezamenlijk de balans op en maken we afspraken over wanneer jij van ons hoort of je bij ons mag komen werken.

Voorstel Arbeidsovereenkomst

Je bent het geworden, Gefeliciteerd! Nu gaan we je dienstverband concreet maken. Tijdens het sollicitatiegesprek vragen wij vaak wat jouw wensen zijn ten aanzien van je arbeidsvoorwaarden en vertellen wij jou wat je van ons kan verwachten. Ben je aangenomen dan sturen wij jou binnen twee werkdagen een voorstel arbeidsovereenkomst. Is dit akkoord? Dan hoor je van ons wanneer je met je vakopleiding kan starten!

Succesvol solliciteren

Vraag jij je wel eens af of jouw sollicitatie wel goed overkomt? Of jij op papier wel kan laten zien wat je allemaal in huis hebt? De tip die wij jou graag willen geven is: solliciteer bij ons via WhatsApp. Maak een kort fimpje waarom jij bij ons langs moet komen en dat wij jou echt niet mogen missen. Wij waarderen deze inzet zeer! Het geeft ons ook direct een beeld van wie je bent en de gedrevenheid die je hebt. Sluit jouw CV niet helemaal aan bij de functie-eisen? Dan kan dit wel eens de doorslaggevende factor zijn om je toch uit te nodigen.

Privacy

Wij vinden de privacy van onze sollicitanten erg belangrijk. Wij conformeren ons dan ook aan de sollicitatiecode van het NVP. Bekijk hier de inhoud van deze sollitatiecode.